CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris in Ciorbe
22 Feb 2015 | 6046 vizualizari
CIORBĂ DE IEPURE

O bunătate, au ținut să precizeze Zmeiișorii, chiar de două ori, în timpul mesei. Acestă afirmație e cea mai mare mulțumire pe care o poate primi, mama de la copiii ei;) cel puțin pe mine m-a ”înmuiat” ;)P.S. Sunt foarte critici în ce privește gustul tuturor preparatelor! ;)

Ingrediente

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz partea albă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • boia de ardei,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • paste pătrate mari de la Băneasa,
  • verdeață pentru ornat.

Mod de preparare

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit.

După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBĂ DE IEPURE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de iepure

Postat de sufletista

Ciorba de iepure

Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...

Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu legume

Postat de carla27carla

Ciorba de iepure cu legume

Se spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 17:25
super,Cris!
la 22.02.2015, 17:27
Friptura am mancat,ciorba inca nu..
la 22.02.2015, 17:29
Cleme, niciodată nu-i târziu
la 22.02.2015, 17:34
buna buna
la 22.02.2015, 17:43
cred ca e tare buna vin la masa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking