Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi

Postat de botcrina in Supe/Ciorbe
17 Feb 2013 | 3564 vizualizari
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi

Ingrediente

Pentru ciorbă

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras alb
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 100 g mazăre
  • 100 g dovleac
  • 1 carnat afumat
  • sare, piper după gust
  • smântână opţional
  • ardei iute opional
  • puţin ulei
  • zeamă de pe ardei iuţi

Galuste

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • un vf. de cuţit sare
  • puţin ulei

Mod de preparare

Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele  apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă. Adăugăm mazărea şi dovleacul tăiat cubuleţe,        

Când legumele sunt aproape fierte preparăm găluştele din ou, făină, griş, sare şi puţin ulei.

Cu o lingură punem găluştele în oala cu ciorbă, lăsăm să mai fiarbă puţin.

Potrivim de sare, piper şi zeamă de pe ardei iuţi.           

Se poate servi cu smântână şi ardei iute.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de licurici_lra

Ciorba radauteana

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 10:12
Tare buna trebuie sa fie!
la 17.02.2013, 10:20
multumesc
la 17.02.2013, 10:22
gustoasa
la 17.02.2013, 10:27
la 17.02.2013, 11:42
multumesc

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking