Ciorba de legume cu ghebe

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
3 Apr 2011 | 17371 vizualizari
Ciorba de legume cu ghebe

O ciorba ce mie imi place mult de tot....

Ingrediente

  • 7-8 cartofi mari
  • 200 gr fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 1 castronel ghebe fierte
  • bors dupa gust

Mod de preparare

Intai de toate pregatim toate legumele.

cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.

ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

ardeiul rosu il taiem patratele.

rosiile le decojim si le tocam.

pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici.

fasolea verde o spalam bine(depinde de care aveti)..eu am avut congelata si am decongelat-o apoi am spalat-o.

intr-o oala punem 2-3 linguri ulei.

adaugam ceapa,morcovul si rosiile si le tragem 1 minut in ulei,nu mai mult sa nu le prajiti ci doar pentru a le inabusi putin.

apoi puneti apa cat doriti,in functie de cata ciorba doriti sa faceti.

lasam sa inceapa sa fiarba .

apoi adaugam cartofii,fasolea verde,ardeiul rosu,pastarnacul .

lasam sa fiarba cam 10 minute,la foc potrivit si cu un capac deasupra.

dupa acest timp adaugam ghebele,pasta de gogosari.

condimentam cu sare si piper dupa gust.

mai lasam sa fiarba pana ce legumele sunt fierte destul de bine.

la urma adaugam borsul si ii mai dam 3-4 clocote.

tocam niste patrunjel verde si presaram deasupra.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 19:19
ce abordare!
Rocsi, o portie, te rog!
la 03.04.2011, 19:26
ce abordare ina? hai ca te astept!!!
la 03.04.2011, 19:33
buna
la 03.04.2011, 19:34
arata demential. o portie rece, vara, cu ardei iute, ar merge suuuper
la 03.04.2011, 19:41

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking