Ciorba de loboda cu omleta

Postat de pusikmea in Ciorbe
29 Apr 2012 | 5620 vizualizari
Ciorba de loboda cu omleta

Sa va mai spun cat de mult imi plac verziturile si ca numai asa ceva as manca?! Cred ca deja o stiti... Din pacate eu sunt singura care le ador din familia noastra.....ii mai pacalesc cu cate un bol si pe baietii mei, insa a 2 a oara nici ca mai baga vreunul lingura in ea...pe cand la mine este invers..eu as manca in fiecare zi :)

Ingrediente

  • 4 -5 legaturi de loboda
  • o legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 300 ml iaurt sau 200 ml smantana
  • 2 linguri de orez
  • bors dupa gust
  • sare
  • leustean
  • pentru omleta:
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert.

Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt.

Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt.

Se adauga sare si bors dupa gust.

Intre timp se pregateste omleta din cele 2 oua, sare si piper.

Omleta de taie fasiute subtiri si se adauga in ciorba, cand aceasta este aproape gata.

La sfarsit se da focul incet si se pune iaurtul sau smantana.

Se asezoneaza cu leustean, se mai da intr-un clocot si se opreste focul. (  fac intodeauna asa, pentru a simti mai intens aroma leusteanului )

Eu o servesc atat calda, cat si rece cu ceapa verde, fara paine.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Borș de lobodă a la bunica

Postat de elucubratiiculinare

Borș de lobodă a la bunica

Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri...

Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de RuxyRux

Ciorba de primavara

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.  Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2012, 16:31
buna tare ciorbita
la 29.04.2012, 17:24
foarte buna!
la 29.04.2012, 18:24
delicioasa ciorbica
la 29.04.2012, 18:38
gustoasa
la 29.04.2012, 19:32

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking