Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata

Postat de Valclaudia in Ciorbe
24 Aug 2014 | 2973 vizualizari
Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata

Ingrediente

  • 2 pachetele loboda rosie de la congelator (cca 600-700 gr.)
  • 1 fasie slanina afumata (cca 50 gr.)
  • 1 lingura ulei
  • scarita afumata (cca. 400 gr.)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • 3 rosii de gradina pasate prin blender
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta.

Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte.

Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor.

Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat, morcovul ras, sare si piper dupa gust.

Amestecam cca 5 minute, apoi punem cca 3l apa rece, acoperim oala si lasam la fiert la foc potrivit pana fierbe carnea.

Adaugam loboda congelata, rosiile pasate  si mai fierbem ale 20 minute.

Punem borsul, mai dam cateva clocote.

Oprim focul, adaugam usturoiul granunlat si verdeata tocata.

Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Postat de Dya

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2014, 12:25
imi place mult
la 24.08.2014, 12:26
buna ciorbita
la 24.08.2014, 12:38
Scarita ii da un gust de....mmmmmmmm
la 24.08.2014, 12:55
Mai odihniti si Dumineca gatiti
la 24.08.2014, 13:09
Anul asta nu am facut cu loboda, asa ca servesc de la tine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking