Zama cu loboda de gradina

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
8 Iun 2013 | 4106 vizualizari
Zama  cu loboda de gradina

Daca ma intrebati care este verdeata mea preferata in supele de primavara va spun fara tagada ca este loboda de gradina ..Doar uitandu-te la ea te vitaminizezi din verdele crud ,iar frunzele ei catifelate iti mangaie arcul palatin .Si daca e zama cum am invatat de la mama o prezint intr-una din farfuriile de suflet ramase de la bunica .

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 2 cepe verzi
  • 4 usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 1 kg frunze loboda de gradina
  • 3 linguri orez
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

  1. Legumele si frunzele se curata si se spala .
  2. Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei .
  3. Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata  .
  4. Sarati si fierbeti 15 minute .
  5. Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt , amestecati si trageti oala de pe foc
  6. .Acriti cu smantana si zeama de lamaie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Supa crema de bob cu praz

Postat de katty

Supa crema de bob cu praz

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 01:25
O gramada de retete super!
la 08.06.2013, 01:28
Foarte gustoasa!
la 08.06.2013, 01:34
Simpla si rapida, Dana
Chiar light nu mai pot spune ca doar am ,, innobilat-o ardeleneste '' cu putina slaninutza
la 08.06.2013, 01:37
Dadada,vreau şi zamă!
la 08.06.2013, 01:48

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking