Zama cu loboda de gradina

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
8 Iun 2013 | 4118 vizualizari
Zama  cu loboda de gradina

Daca ma intrebati care este verdeata mea preferata in supele de primavara va spun fara tagada ca este loboda de gradina ..Doar uitandu-te la ea te vitaminizezi din verdele crud ,iar frunzele ei catifelate iti mangaie arcul palatin .Si daca e zama cum am invatat de la mama o prezint intr-una din farfuriile de suflet ramase de la bunica .

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 2 cepe verzi
  • 4 usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 1 kg frunze loboda de gradina
  • 3 linguri orez
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

  1. Legumele si frunzele se curata si se spala .
  2. Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei .
  3. Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata  .
  4. Sarati si fierbeti 15 minute .
  5. Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt , amestecati si trageti oala de pe foc
  6. .Acriti cu smantana si zeama de lamaie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de crap cu mazare si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de crap cu mazare si smantana

Bucatile de crap se spala si se pun la fiert 10 minute in apa cu sare. Legumele se curata si se spala. Gogosarul, ceapa si coditele de patrunjel se toaca marunt si se calesc...

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 01:25
O gramada de retete super!
la 08.06.2013, 01:28
Foarte gustoasa!
la 08.06.2013, 01:34
Simpla si rapida, Dana
Chiar light nu mai pot spune ca doar am ,, innobilat-o ardeleneste '' cu putina slaninutza
la 08.06.2013, 01:37
Dadada,vreau şi zamă!
la 08.06.2013, 01:48

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking