Ingrediente
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- jumatate de capatana de telina
- sare/ delikat
- un castron cu frunze de loboda (verde si rosie )
- un castron cu frnze de stevie
- 4 oua
- leustean verde
Mod de preparare
Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.
Adaugam o lingurita de sare si 500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele.
Intre timp spalam loboda si stevia , apoi le oparim in 2 litri de apa clocotita. Scurgem apoi stevia si loboda si le tocam marunt, dupa care le adaugam peste zarzavatul fiert. Adaugam si apa in care am clocotit verdeata ( devenita rosie, de la loboda ).
Lasam cateva clocote, dupa care adaugam cca 1 litru de bors de casa ( fiert in prealabil ).
Batem spuma 4 oua cu un praf de sare, dupa care le prajim bine in 4-5 linguri de ulei. Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam ca aceasta sa mai dea 2-3 clocote.
Potrivim de sare si oprim focul. Presaram leustean verde, tocat.
Noi am servit cu mamaliguta rece si ceapa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda si stevie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|