Mazărea se scoate din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, ca să se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa, până ce se înmoaie și scade lichidul lăsat.
Mazărea se clătește, se scurge de apă și se adaugă în oala cu rădăcinoasele aproape fierte.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Se clătesc cârnații, se taie sub formă de rondele și se prăjesc în puțin ulei de floarea soarelui.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și legumele călite. După două-trei clocote, se adaugă moarea de varză și cârnații, pentru încă un clocot.
După acest ultim clocot, se condimentează ciorba, după gust cu sare și piper, după care se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu capac și după 10 minute ”de odihnă” ciorba poate fi servită.