Ingrediente
- cca 1 kg sira de miel
- 10 fire ceapa verde ( direct de pe brazda adunata)
- o mana zdravana de loboda ( din productia proprie )
- 2 linguri amestec morcov,telina,pastarnac,patrunjel
- 1 lingura de orez
- 1 ou
- 1 legatura leustean
- bors de la Fuchs
- sare
Mod de preparare
Mai intai,dupa ce s-a dezghetat,portionam bucata de sira.Spalam bucatile si le punem la fiert cu 3 l apa si o lingurita sare.Cand incepe sa se ridice spuma o adunam cu spumarul.Cat fierbe carnea ,curatam ceapa,loboda,le maruntim,spalam orezul si mai maruntim un pic amestecum de radacinoase ( au fost date pe razatoarea mare si parca prea erau cat roata carului).Dupa ce am adunat toata spuma si carnea e fiarta,punem ceapa,amestecul de radacinoase,orezul si loboda.Potrivim de sare si lasam sa fiarba cca 20-30 min la foc domol.Cand orezul este fiert adaugam borsul,lasam sa dea in clocot.Tragem oala de pe foc ,batem un ou bine si cu ciorbarul adaugam zeama peste ou,apoi turnam totul in oala.La final adaugam leustean tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu loboda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|