Ciorba de miel reteta la ceaun

Postat de Sylvia in Ciorbe
9 Mai 2011 | 12242 vizualizari
Ciorba de miel reteta la ceaun

Cu ceva intarziere ajung si eu cu ciorba de miel de anul acesta , am avut grija sa cumpar miel de la piata, “miel fermier bio” si gustul a fost pe masura. Am adaptat putin reteta de anul trecut si am redus mult cantitatea de smantana , am folosit anul acesta doar 2 linguri de smantana lejera 15% si am facut ciorba in oala mea de fonta la foc mic . Ciorba de miel reteta

Ingrediente

  • carne de miel ( eu am pus piept si costite de miel )
  • zarzavaturi pentru ciorba :
  • morcov,
  • pastranac,
  • tulpine de telina,
  • o jumatate de praz ( in lipsa usturoiului verde) ,
  • ceapa,
  • o canita de orez,
  • sare,
  • piper,
  • bors sau lamaie pentru acrit.
  • La capitolul verdeturi am pus la fiert cu carnea cateva crengute de cimbru verde si la final cimbru de camp, tarhon verde si macris ( pe care l-am cumparat la ghiveci si l-am crescut 2 saptamani ) .

Mod de preparare

  Preparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba.

  Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si crengutele de cimbru verde. Lasam sa dea cateva clocote si adunam spuma pana cand supa devine clara .

  Lasam sa fiaba carnea pret de vreo 20 de minute daca este mielul mai voinic si apoi adaugam verdeturile maruntite si le mai lasam inca 20 minute la fiert. Dupa 20 de minute se adauga orezul spalat in prealabil si se mai lasa la fiert 15 minute. Se pregatesc verdeturile pentru final, eu am pus tarhon verde, cimbru de camp si frunze de macris.

  Dupa ce este fiarta si carnea si legumele se drege cu sare si piper daca mai trebuie, se adauga smantana batuta bine cu putina ciorba fierbinte casa se dizolve usor si se drege dupa gust cu bors sau lamaie. Ou nu am adaugat pentru a evita combinatia smantana ou care este greu de digerat. Dupa ce se ingaduie putin adaugam verdeata maruntita si lasam oala acoperita sa se mai povesteasca aromele intre ele.

 Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita proaspat si pusa direct in farfurie, cu o bucata buna de paine de casa a fost o minunatie de ciorba , deja am repetat reteta inca o data dupa masa de Paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de CameliaComan

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.05.2011, 11:40
bun
la 09.05.2011, 11:40
Mama Sylvia ce ne faci trimite cu DHL de la Frankreich ,ca altfel lesinam
la 09.05.2011, 11:41
eu stiu cum e
la 09.05.2011, 11:43
Multumesc mult de laudete fetelor va trimit la toate sau ne vedem candva in Romania si facem un ceaun mare de ciorba de miel
la 09.05.2011, 11:43
Cris mai bine te pornesti tu la o portie

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking