Ingrediente
- căpățână de miel,
- carnea de pe burta mielului,
- bucăți de șiră,
- Pentru marinadă:
- ulei de măsline,
- vin alb demisec de țară,
- ceapă galbenă,
- foi de dafin,
- condimente garam masala,
- cimbru sălbatic de pădure,
- sare aromată a la Panacris,
- Pentru preparare:
- morcov 2 bucăți,
- țelină cca. 200 g,
- păstârnac 1 bucată,
- gulie 1/2 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- ardei gras roșu 1 bucată,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- tarhon,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- foaie de dafin,
- Pentru servirea ciorbei:
- gălbenuș de ou 3 bucăți,
- smântână cca. 300 ml
Mod de preparare
După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.
Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă dulce de miel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|