Ciorbă dulce de miel

Postat de panacris in Ciorbe
24 Apr 2014 | 2909 vizualizari
Ciorbă dulce de miel

Făcând o revizie prin rețetele Panacris de supe/ciorbe, am constatat că deja am postat diverse variante de supă/ciorbă/borș de miel. Acum vin cu o nouă variantă;). Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și carnea pentru ciorbă. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat carnea, nu am fost de acord.

Ingrediente

  • căpățână de miel,
  • carnea de pe burta mielului,
  • bucăți de șiră,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec de țară,
  • ceapă galbenă,
  • foi de dafin,
  • condimente garam masala,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • sare aromată a la Panacris,
  • Pentru preparare:
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 200 g,
  • păstârnac 1 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • Pentru servirea ciorbei:
  • gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • smântână cca. 300 ml

Mod de preparare

După ce au stat la  marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute.  Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă dulce de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba de manzat

Postat de rocsi_1612

Ciorba de manzat

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2014, 19:32
la 24.04.2014, 19:33
la 24.04.2014, 19:33
Am sosit!
la 24.04.2014, 19:34
Ce culori, ce ingrediente... ce bine arata
la 24.04.2014, 19:35
o bunatate

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking