Ingrediente
- oase de porc
- 2 morcovi
- 6 cepe
- 8 cartofi mai mari
- 2 maini de ardei de la congelator
- 400 gr rosii in bulion
- 1 l zeama de varza
- sare
- taitei
- 6 l de apa
- verdeata (marar si leustean)
- 1 ou
Mod de preparare
Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma.
Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si legumele, mai putin rosiile si sarea. Punem capacul oalei de presiune si lasam 40 de minute la fiert. Dupa 40 minute luam oala de pe foc si lasam deoparte 10 minute ca sa iasa aerul din oala si sa putem deschide capacul. Adaugam rosiile, iar dupa 5 minute punem taiteii. Cand sunt aproape fierti, fierbem zeama de varza si o adaugam strecurata in ciorba. Potrivim de sare, daca mai e nevoie, batem un ou si adaugam verdeata. Dupa primul clocot oprim ciorba.
Se serveste alaturi de ardei iute.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|