Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
26 Feb 2016 | 4581 vizualizari
Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza

Am facut o ciorba foarte buna, pregatita, mai ales, in sezonul rece.

Ingrediente

  • 800 g oase de porc;
  • 2-3 l apa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • o ceapa;
  • o mana de ardei tocat de la congelator;
  • 3 cartofi;
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o cana de zeama de varza sau dupa gust;
  • sare, dupa gust;
  • o legatura de leustean.

Mod de preparare

Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. 

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie bucati mari.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari. Se tin in apa rece pana in momentul in care trebuie pusi in ciorba.

Dupa ce se formeaza spuma la carne, aceasta se indeparteaza si se adauga morcovul, tija de apio, ceapa si ardeiul tocat de la congelator. 

Cand carnea este patrunsa, se adauga cartofii si putina sare. Dupa ce s-au fiert toate, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, zeama de varza si sare, dupa gust. Se mai da ciorba in cateva clocote, apoi se adauga leusteanul spalat si tocat si se poate lua oala de pe foc.

Pe parcursul fierberii se completeaza ciorba cu apa, daca este necesar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se...

Citeste continuarea

Ciorba de oase acrita cu zeama de varza

Postat de violeta30

Ciorba de oase acrita cu zeama de varza

Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma. Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2016, 14:16
Foarte buna ciorbita ta
la 26.02.2016, 14:20
O bunatate!
la 26.02.2016, 14:34
Multumesc, fete dragi!
la 26.02.2016, 15:02
buna buna
la 26.02.2016, 15:08
Multumesc, Motan!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking