Ingrediente
- 1 kg oase de porc afumate feliate;
- 1 morcov;
- 1 ceapa uscata;
- 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina)
- 2 linguri de rosii pasate la conserva;
- 1 lingura de orez;
- 1 ou;
- 1 varf de lingurita sare de lamaie;
- 1 varf de lingurita sare;
- Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.
Mod de preparare
Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.
Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.
Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.
Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.
Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.
Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.
Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ciorba-de-os-afumat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|