Ingrediente
- 1 kg de pastaie
- 500 gr de sunca taraneasca
- 3 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa potrivita
- 2-3 catei de usturoi
- 300 gr pasta de rosii Cirio
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 oua
- sare
- piper
- tarhon
Mod de preparare
Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca taiata bucatele sa se rumeneasca impreuna cu ceapa si usturoiul tocat.
Cand s-a rumenit putin adaugam celelalte legume sa se caleasca peste sunca.Cand se inmoaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete.Dupa ce s-a inabusit putin adaugam pastaia.Adaugam apa in oala si pasta de rosii si lasam ciorba sa fiarba.
Cand fasolea este fiarta,potrivim de sare si piper,acrim cu zeama de tarhon si frunze de tarhon,batem cele doua oua si le turnam in fir subtire in ciorba amestecand mereu.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|