Ingrediente
- 500 gr. carne de porc cu vita amestecata;
- 2 lingurite de gris;
- 3 oua;
- o ceasca de orez;
- piper macinat;
- cimbru;
- sare si piper;
- delicat;
- bors delicat;
- 4 cepe;
- 2 morcovi;
- un ardei rosu;
- 4-6 cartofi medii;
- pasta de tomate;
- patrunjel;
- leustean.
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate si borsul (eu folosesc borsul de la knorr).
Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam intr-un bol carnea, ouale, grisul, orezul, patrunjelul verde, cimbrul, putin delicat, sare si piper dupa gust. Cand compozitia este omogena formam perisoarele si le asezam pe un platou sau un fund de lemn.
Dupa ce au fiert legumele cu pasta de tomate si borsul adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba (cand perisoarele au fiert acestea vor iesi la suprafata), tot atunci potrivim de sare si piper.
La final de tot adaugam leustean.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|