Ciorba de perisoare

Postat de claudiaO in Ciorbe
22 Oct 2016 | 3614 vizualizari
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 700 g carne porc+ vita tocata
  • 100 g orez
  • 2 oua mari
  • 1 ceapa mica mica
  • 2 linguri patrunjel Verde tocat marunt
  • 2 buc pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa made
  • 2 ardei grasi potriviti
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 buc telina
  • 1 leg leustean
  • 1 ou pt zdrente
  • Zeama de la muraturi puse in saramura cam 1 litru
  • Maggi secretul gustului 2 lingurite
  • Cimbru
  • Piper
  • Apa

Mod de preparare

Pregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina  sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat, dam ceapa pe razatoare, adaugam patrunjelul, cimbru, maggi, piper, putina  sare, ouale si amestecam bine compozitia.

Cand incep legumele sa fiarba, incepem si noi sa formam perisoarele si sa le dam drumu in zeama. Lasam sa fiarba pana se pana se fac bine perisoarele, adica e fiert si orezul si carnita. Dupa ce au fiert, adaugam zeama de muraturi, potrivim de sare daca mai este nevoie si pasta de tomate. Lasam sa clocoteasca vreo 5 minute, apoi batem oul si facem zdrente si punem leusteanul tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2016, 19:31
Buna ciorba de verisoare..
la 22.10.2016, 20:07
Este o ciorba prea buna, prea gustoasa!
la 22.10.2016, 20:38
Preferata mea
la 22.10.2016, 21:26
imi place
la 23.10.2016, 08:46
Preferata noastra!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking