Ingrediente
-pentru perisoare:
- 700 g carne de porc tocată
- 1 ou
- 1 vârf piper negru
- Sare
- 3-4 linguri orez
- 2 linguri griș
- -pentru ciorba:
- 300-400g afumătură (scăricică)
- 1 morcov
- 1 roșie
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapă galbenă
- 2 fire ceapă verde
- 1 țelină mică
- 1 păstârnac
- 1/2 legătură patrunjel
- sare
- 2 linguri bulion
- Borș de putină
- tăiței
- Tarhon uscat
- Leuștean uscat (sau proaspăt)
- Smântână pentru servit
Mod de preparare
Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare.
Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe răzătoare si tai cubulețe mici ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde o tai rondele. Pui țelina și păstârnacul întregi și le scoți la final sau le tai cubulețe și le pui în oală.
Bați oul bine șiîil amesteci cu carnea de porc tocată și adaugi orez (spălat în prealabil), griș, sare și piper după gust. Când a început să clocotească apa faci perișoarele și le pui în oală la fiert și lași să fiarba la foc potrivit. Când perișoarele sunt aproape fierte adaugi borsul de putină după gust și bulionul. Completezi cu apă sare și piper. Adaugi tăițeii și mai lași să fiarbă 5 minute, apoi adaugi pătrunjelul, tarhonul și leușteanul și oprești focul și acoperi cu capacul pentru 5-10 minute.
Servești ciorba cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|