Ingrediente
- Pentru perisoare:
- 1 kg carne tocata, amestec, vita si porc
- 1 ceapa galbena
- 50 g orez
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 1 praf piper
- 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
- Pentru supa:
- 4 l apa
- 3 cepe galbene, medii
- 2 morcovi
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras, galben
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean verde
- 200 g pasta de rosii
- 1 lingurita amestec ierburi de gradina Delikat
- sare, dupa gust
Mod de preparare
Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi.
Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere
Lasam legumele sa fiarba pana se patrund si pregatim perisoarele, intre timp.
Tocam carnea si ceapa si le amestecam.
Clatim orezul si il adaugam peste carne si ceapa.
Adaugam 1 lingurita de sare cele doua oua si 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat, amestecam bine compozitia si formam perisoarele de marimea unei castane.
Scufundam perisoarele in supa de legume.
Le lasam sa fiarba acoperite, aproximativ 30 de minute, la foc mediu.
Adaugam apoi ardeii si peste putin timp, pasta de rosii si amestecul de ierburi.
Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel si leustean, tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|