Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Postat de merisor67 in Retete Delikat
6 Iun 2018 | 3572 vizualizari
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de fata, cu zeama de varza, cu bors, cu smantana si usturoi, cu franjuri de ou, etc. De data aceasta am vrut o ciorba aromata si am folosit din noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale, un amestec din ierburi de gradina uscate, care au dat un gust bun, tare bun ciorbei. Si de asemeni, in compozitia perisoarelor am folosit Delikat amestec de ierburi cu boia de ardei. Cred ca va inchipuiti ce gust bun au avut! Imi plac aceste ierburi uscate ca sunt naturale si si-au pastrat foarte bine aromele si culoarea și dau o savoare aparte preparatelor. Si cel mai mult m-a incantat la aceste condimente din noua gama Delikat, ca  nu contin monoglutanat de sodiu si niciun potentiator de gust. Cu astfel de condimente sa tot gatesti si din mancat nu te mai opresti, că prea gustoase vor iesi preparatele!

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata, amestec, vita si porc
  • 1 ceapa galbena
  • 50 g orez
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
  • Pentru supa:
  • 4 l apa
  • 3 cepe galbene, medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras, galben
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean verde
  • 200 g pasta de rosii
  • 1 lingurita amestec ierburi de gradina Delikat
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi.

Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere

Lasam legumele sa fiarba pana se patrund si pregatim perisoarele, intre timp.

Tocam carnea si ceapa si le amestecam.

Clatim orezul si il adaugam peste carne si ceapa.

Adaugam 1 lingurita de sare cele doua oua si 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat, amestecam bine compozitia si formam perisoarele de marimea unei castane.

Scufundam perisoarele in supa de legume.

Le lasam sa fiarba acoperite, aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Adaugam apoi ardeii si peste putin timp, pasta de rosii si amestecul de ierburi.

Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel si leustean, tocate marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vara cu mozzarella condimentata

Postat de privatelaura

Salata de vara cu mozzarella condimentata

Legumele se spala, se feliaza dupa gust. Separat, se scurge mozzarella, se sareaza si se stropeste cu putin ulei de masline. Se presara oregano si foarte putin chilli. Se amesteca usor cat sa...

Citeste continuarea

Supa cu legume de vara si rosii

Postat de panacris

Supa cu legume de vara si rosii

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2018, 16:16
Sigur este foarte gustoasa, sa aveti pofta!
la 06.06.2018, 16:53
Mulțumim frumos!
la 06.07.2018, 09:06
Foarte gustoasă!
la 06.07.2018, 09:25
Delicioasa ciorba!
Ma inscriu la o portie!
la 06.07.2018, 09:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking