Ingrediente
- 1/2 kg carne tocata de porc
- 1 ou
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 cescuta de orez
- cca 3l apa rece
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa potrivita
- 1 pastarnac
- 1/4 telina
- 2-3 linguri de ulei
- 1/4 lingurita mix din boabe de piper
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/4 l bors din comert
- 2 foi de dafin
- leustean proaspat tocat dupa gust
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o punem la calit in 2-3 linguri de ulei.
Adaugam 1 morcov + 1 pastarnac trecute pe razatoarea fina.
Lasam la calit 2-3 minute, apoi adaugam telina si celalalt morcov taiate bucatele.
Adaugam in oala apa rece, mixul din boabe de piper, foile de dafin, pasta de tomate si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit cca 20 minute.
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu oul, cimbrul si orezul.
Adaugam sare si piper dupa gust, apoi formam cu mana perisoarele dupa marimea dorita si le adaugam in ciorba.
Acoperim oala si lasam sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.
Turnam borsul, lasam sa mai fiarba cca 5 minute, adaugam leustean verde proaspat tocat si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|