Ingrediente
- 300 g carne tocata ( de care doriti si va place)
- 2 maini d eorez
- 1 ou
- o mana d epesmet
- 1 catel de usturoi
- patrunjel tocat
- sare, piper
- frunze de telina si leustean
- o ceapa
- un ardei ( sau jumatate, am pus eu, fiindca aici sunt niste ardei imensi)
- 2 morcovi
- radacina de telina sau finocchio
- 3 lg bulion
- 2 lg smantana
Mod de preparare
intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare.
se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine.
se scot legumele din oala, ardeiul se curata de pielita si se toaca marunt si se adauga la supa. eu nu-l toc ardeiul in ciorba fiindca e greu la stomac pielita de pe el. pana recent aruncam de tot , dar acum m-am gandit ca asa fara pielita se paote folosi, si da si gust mai bun.
se fac perisoare mititele cat sa bagi un ao data in gura si se adauga in oala dupa ce inainte ati turnat o ceasca de apa rece. lasati sa fiarba la foc mic. dupa ce a fiert vreo 10 min adaugati morcovii taiati rondele si bulionul si mai lasati sa fiarba perisoarele bine. inacriti cu bors magic.
dupa ce ati inchis focul dregeti ciorba cu o maia dintr-un galbenus de ou si smantana, subtiati-o inati cu ciorba din oala, asa nu riscati sa se stranga oul...ceea ce este inestetic...apoi turnati in ciorba
ciorba se paote face si fara bulion...eu tre sa pun musai...ca sa nu fie alba...ca nu-i place sotului...
la masa se mai poate adauga smantana , fiecare dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|