Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

Postat de lucy2002 in Ciorbe
16 Iul 2019 | 2948 vizualizari
Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 1 tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii (curatate de pielita)
  • 350-400 ml bors
  • 4 l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingura de faina

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper, un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat, faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot, potrivim de gust (cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra (atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute), iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoperim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place ...POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu rosii

Postat de licurici_lra

Ciorba de cartofi cu rosii

Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand...

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de mirela0911

Ciorba de porc cu legume

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2019, 17:23
Bună...!
la 16.07.2019, 18:05
la 16.07.2019, 19:45
la 16.07.2019, 20:09
la 16.07.2019, 20:30
Tare buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking