Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

Postat de lucy2002 in Ciorbe
16 Iul 2019 | 2970 vizualizari
Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 1 tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii (curatate de pielita)
  • 350-400 ml bors
  • 4 l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingura de faina

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper, un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat, faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot, potrivim de gust (cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra (atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute), iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoperim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place ...POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de bibilica cu gulii

Postat de katty

Bors de bibilica cu gulii

Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...

Citeste continuarea

Ciorba de telina cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de telina cu afumatura

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2019, 17:23
Bună...!
la 16.07.2019, 18:05
la 16.07.2019, 19:45
la 16.07.2019, 20:09
la 16.07.2019, 20:30
Tare buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking