Ingrediente
- Pentru perisoare:
- 1 kg carne tocata de vitel
- 2 cepe galbene
- 1 cescuta orez(120 ml)
- sare
- cimbru uscat
- piper negru macinat
- 2 oua
- Pentru supa:
- 4 l apa
- 3 cepe galbene
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 ardei rosu
- sare dupa gust
- tarhon uscat
- patrunjel verde
Mod de preparare
Punem intr-un vas, apa la fiert.
Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).
Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu.
Intre timp pregatim perisoarele.
Tocam carnea si ceapa, presaram peste ele un praf de sare, un praf de piper si cimbru uscat si maruntit, atat cat se ia intre degete, o ciupitura cum se zice in popor.
Nu punem prea multa sare pentru ca vom pune si in supa.
Adaugam si ouale si omogenizam bine compozitia.
Cand legumele din supa sunt aproape fierte(incercam morcovul si pastarnacul), formam perisoarele de marimea unei nuci si le scufundam in supa.
Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice la suprafata, indepartand spuma daca se formeaza, apoi adaugam ardeiul tocat cubulete si tarhonul.
Presaram tarhon, cat sa acoprere suprafata vasului, nu trebuie nici sa exageram.
Acoperim din nou vasul si lasam ciorba pe foc pana cand orezul este bine fiert.
Gustam ciorba si daca este cazul mai adaugam sare, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|