Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67 in Supe/Ciorbe
2 Dec 2015 | 4921 vizualizari
Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Pentru mine perisoarele, conform dex-ului, trebuie neaparat sa contina si orez pe langa carnea tocata. Am vazut ca in unele retete s-a exclus orezul, eu nu-l exclud, asa le stiu de mica, asa le voi face in continuare. Am ales de data aceasta sa le fac doar din carne de vitel si am aromat ciorba cu mult tarhon, o nebunie! V-o recomand cu mare drag!

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 cepe galbene
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 4 l apa
  • 3 cepe galbene
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare dupa gust
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem intr-un vas, apa la fiert.

Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).

Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu.

Intre timp pregatim perisoarele.

Tocam carnea si ceapa, presaram peste ele un praf de sare, un praf de piper si cimbru uscat si maruntit, atat cat se ia intre degete, o ciupitura cum se zice in popor.

Nu punem prea multa sare pentru ca vom pune si in supa.

Adaugam si ouale si omogenizam bine compozitia.

Cand legumele din supa sunt aproape fierte(incercam morcovul si pastarnacul), formam perisoarele de marimea unei nuci si le scufundam in supa.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice la suprafata, indepartand spuma daca se formeaza, apoi adaugam ardeiul tocat cubulete si tarhonul. 

Presaram tarhon, cat sa acoprere suprafata vasului, nu trebuie nici sa exageram.

Acoperim din nou vasul si lasam ciorba pe foc pana cand orezul este bine fiert.

Gustam ciorba si daca este cazul mai adaugam sare, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de vitel , cu mult tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel , cu mult tarhon

Am trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul. Am pus o oala cu apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2015, 12:56
buna buna
la 02.12.2015, 13:18
Cu orez le facem si noi! O ciorbita foarte buna (locul 2, dupa cea de fasole )!
la 02.12.2015, 13:30
o bunatate de ciorba
la 02.12.2015, 13:43
Vreau și eu o porțioară pt cină.
la 02.12.2015, 13:44
vai cat de buna e ciorbita asta

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking