Ciorba de peste cu ghebe

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
9 Dec 2012 | 5271 vizualizari
Ciorba de peste cu ghebe

Ingrediente

  • 2 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 castron cu ghebe fierte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari.
Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam maruntel.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa.
Spalam bine capurile de peste si le dam bagam in oala.
Cand incepe sa fiarba apa, adaugam toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai pastram putin.
Adaugam ghebele si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine patrunse, punem pasta de rosii si de gogosari, conserva de peste.
Dam gust cu sare si piper.
Borsul il fierbem separat intr-un ibric.
Incorporam bors treptat pana este pe gustul nostru ciorba.
Lasam sa mai dea cateva clocote si inchidem aragazul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat si lasam 5 minute ciorba acoperita.
La final scoateti capurile de peste si le aruncati.
Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...

Citeste continuarea

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2012, 13:38
delicioasa
la 09.12.2012, 13:39
Interesant Rocsi, n-am mâncat cu ghebe până acum. Merită încercat
la 09.12.2012, 13:44
wow Rocsi dar ce bine arata
la 09.12.2012, 13:49
din asta n-am mancat:-b
la 09.12.2012, 13:50

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking