Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
17 Ian 2022 | 2767 vizualizari
Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

De data aceasta diferenta este data de inlocuirea cepei cu praz. Pentru ca afumatura elibereaza suficien gust bun, am fiert legumele nu le-am mai sotat in ulei.

Ingrediente

  • 500 gr costita afumata de casa
  • 1 salata verde mare
  • 1 buc praz mic
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde iute
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit
  • 1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit
  • 3 linguri orez -optional
  • sare

Mod de preparare

  1. Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
  2. Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] .
  3. Ardeiul iute se taie rondele .
  4. Legumele pregatite se pun la fiert impreuna cu costita cam o jumatate de ora .
  5. Acriti cu zeama de lamaie . sau otet de mere.
  6. Salata verde se taie fasiute si se pune ultima la oparit in zeama - asta pentru a=-si pastra calitatile nutritive .
  7. Gustati ciorba si o sarati daca este nevoie .
  8. La servire se pune in farfurie smantana sau iaurt grecesc .
  9. Noi am servit ciorba de praz cu afumatura si salata verde , insotita de ceapa verd e.
  10. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumatura si salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu rubarba

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...

Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de simona72

Bors de fasole boabe

 Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 19:28
Buna!
la 17.01.2022, 19:29
Buna ciorbita ai facut!
la 17.01.2022, 19:31
Praz am, salata inca nu a rasarit...
la 17.01.2022, 19:37
la 17.01.2022, 19:47
Buna,buna!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking