Ingrediente
- o bucata os afumat,eu am avut griban
- 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba
- o felie telina tocata
- 1 morcov tocat
- un pastarnac tocat
- 3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan)
- 600 grame praz taiat bucati mai mari
- 2 linguri orez
- 500 ml zeama de varza fiarta separat.
- un pic piper
- verdeata
Mod de preparare
Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert.
Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina, ardeiul gras si lingurile de zarzavat.
Mai fierbem 10 minute, la sfarsit adaugam prazul si orezul, lasam sa fiarba 8 minute, adaugam zeama de varza sau borsul, lasam 2 minute, potrivim de sare si piper dupa gust.
Se serveste cu verdeata si dupa gust ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|