Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
2 Iun 2017 | 20660 vizualizari
Ciorba taraneasca cu leustean

  Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il cultiv, m-am amorezat de el si il folosesc periodic. Am dorit sa prepar costita de vitel. In primul rand, am pus costita sa fiarba in apa cu sare. Zeama am folosit-o la prepararea unei gustoase ciorbe taranesti.      Intrucat este o ciorba taraneasca, o prezint in frumoasa farfurie mostenita de la bunica mea.

Ingrediente

  • 2 l zeama de carne [ vitel]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina Apio
  • 1 cana varza verde tocata
  • 1/2 cana mazare verde
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 cana bulion de rosii
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura leustean verde tocat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte.
  3. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul.
  4. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza tocata si mazarea verde.
  5. Condimentati cu pasta de ardei iute.
  6. Dupa inca 5-10 minute de fiert, se pune in ciorba ceapa, patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt.
  7. Tot acum, se pune si ardeiul rosu taiat cubulete.
  8. Ardeiul pus in acest moment nu isi schimba culoarea mult si isi pastreaza din calitatile nutritive.
  9. La sfarsit, se amesteca ciorba cu bulionul de rosii si se mai da un clocot.
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11.   Serviti ciorba taraneasca cu leustean si patrunjel verde, presarate deasupra.

              Pofta buna !!!!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de mirela0911

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2017, 00:47
buna buna
la 02.06.2017, 06:54
Foarte bună! Îmi plac ciorbițele și leușteanul le dă un gust special! :
la 02.06.2017, 08:40
si mie imi plac ciorbele, iar pe leustean il adooor!
la 02.06.2017, 10:14
Buna !
la 02.06.2017, 10:54
Wooow, ador ciorbitele cu leustean!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking