Ciorba de pui

Postat de nacularisa in Ciorbe
13 Apr 2014 | 4671 vizualizari
Ciorba de pui

Aceasta este prima mea ciorba si pot spune cu bucurie ca mi-a iesit ca la mama acasa :))

Ingrediente

  • bucati de carne dintr-un pui de casa de preferat
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • 1 cub Maggi Bouillon
  • 1 lg bulion
  • 1 lg zarzavat
  • bors Knorr (1-2 lg dupa gust) /bors natural

Mod de preparare

Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l.

Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa fiarba.

Daca apa a scazut prea mult, mai putem completa cu apa fierbinte.

Cand aproape au fiert si legumele, adaugam 1 lg zarzavat si 1 lg bulion, sare, cubul Maggi.

Gustam si mai adaugam sare daca este necesar (nu trebuie adaugata prea mult de la inceput, pentru ca bulionul, zarzavatul, cubul Maggie contin si ele sare si riscam ulterior sa o facem prea sarata. Daca se intampla, diluam cu apa.)

Eu sparg si 2-3 oua (pentru ca imi place foarte mult gustul lor in ciorba) si nu mai amestec deloc in ea, pana nu se fierb ele.

Cand e potrivita pe gustul nostru, adaugam si lingurile de bors Knorr, leusteanul si patrunjelul si o mai lasam sa dea in cateva clocote, dupa care o oprim.

Cine doreste, poate adauga si paste, insa mie mi se pare suficient de consistenta astfel si oricum e servita cu paine :).

Se presara la servire, patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Postat de Bucataras

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană: Curățați și spălați bine legumele. Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare....

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Postat de cristeena20

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 08:49

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking