Ciorba de pui a la grec

Postat de miha in Ciorbe
29 Mar 2011 | 5430 vizualizari
Ciorba de pui a la grec

Ingrediente

  • 1 piept de pui (cu tot cu os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • patrunjel verde
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • ~50 g orez
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza, se taie cuburi si se pune la fiert impreuna cu cosul pieptului. Daca veti folosi si ceva carne cu os, gen pulpe sau aripi cred ca va iesi mult mai buna.

Legumele se curata, apoi in functie de preferinta fiecaruia se pun intregi la fiert, urmand a se pasa ulterior sau se dau pe razatoare. Sau jumatate se dau pe razatoare, jumatate se fierb intregi. :)) Sper ca nu v-am zapacit prea tare. :)) Eu le-am fiert intregi.

Cand carnea si legumele sunt fierte se scot pe o farfurie. Zeama se strecoara. Daca este cazul se alege carnea de pe oase, iar legumele se paseaza. Punem carnea si legumele pasate in zeama si dam din nou la fiert. Cand da din nou in clocot punem orezul. Potrivim gustul de sare.

Galbenusurile se amesteca cu smantana. Omogenizam bine compozitia, apoi cu un polonic turnam cate putin din zeama fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam patrunjel verde, asteptam pana ciorba ajunge din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Zeama de lamaie se poate adauga direct in ciorba sau isi pune fiecare in farfurie in momentul servirii.

Se serveste calda, cu paine impletita facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de katty

Ciorba de pui a la grec

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca. Spumam bine si fierbem pana carnea este moale. Scoatem pieptul, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il taiem...

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2011, 23:27
delicioasa ciorbita
la 29.03.2011, 23:57
tare mult imi place
la 30.03.2011, 08:27
ce ciorbita buna
la 30.03.2011, 08:31
la 30.03.2011, 09:33

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking