Ingrediente
- 500 g carne de pui cu os
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 80 g orez
- 1 lamaie
- 2 galbenusuri
- 1 rosie
- 200 ml smantana
- frunze de patrunjel
- sare
- piper boabe Kotany
Mod de preparare
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa.
Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam spuma.
Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba impreuna cu carnea.
Dupa ce au fiert, se adauga orezul, amestecam bine sa nu se lipeasca de fundul oalei; fierbem aproximativ 20 de minute.
Se adaugam smantana, galbenusurile frecate cu zeama de lamaie si 1-2 polonice ciorba fierbinte.
Tocam patrunjel verde si il presaram pe deasupra.
Si asa obtinem o ciorba usoara si satioasa.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|