Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 morcov
- sare, piper, vegeta
- 2 galbenusuri
- 300 ml smantana
- patrunjel
- otet
- ulei
- 1 ceasca orez (optional)
Mod de preparare
Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust.
Cand ciorba incepe sa fiarba, se pregateste dressingul. Se amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare. Se ia cate putin din ciorba (3-4 polonice) si se amesteca cu dressingul, treptat.
Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se toarna incet toata compozitia in oala cu ciorba, amestecand usor, ca sa nu se strice..Patrunjelul tocat se adauga ciorbei. Se opreste focul.
Se acreste cu otet dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec -varianta mea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|