Ingrediente
- 1 pachet de tacamuri (gaturi si spate), cca 1,2 kg,
- 2 fire de praz,
- 2 ardei grasi (eu am avut congelat - sic -),
- 2 morcovi,
- 3 cartofi,
- 1 dovlecel,
- o telina,
- o sfecla coapta,
- o legatura leustean (tot congelat),
- cca 300 ml suc de rosii,
- 1 l zer,
- sare.
Mod de preparare
Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem carnea, o lasam sa se racoreasca un pic si o desfacem de pe oase, spre deliciul celor 7 pisici ale mele :). Punem iar supa pe foc, adaugam carnea, cartofii, morcovul, telina si prazul si cand sunt fierte legumele pe jumatate adaugam dovleceii si ardeii.Cand sunt fierte legumele adaugam si sfecla coapta, asezonam cu sare, lasam sa dea cateva clocote, punem sucul de rosii apoi zerul. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam leusteanul si oprim focul.
Servim cu iaurt cremos sau samantana si ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|