Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

Postat de ladydi in Ciorbe
28 Oct 2016 | 3792 vizualizari
Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

Noi fiind “ciorbari” declarati, aseara mi-am propus ca azi sa fac o ciorbita. Dupa o cautare prin congelator, m-am hotarat sa “atac” un pachet ratacit si dolofan de tacamuri. Dimineata m-am pus hotarata pe treaba, am pus tacamurile la fiert si am inceput sa pregatesc legumele. Dupa cateva minute am realizat ca am uitat sa “pun de bors” dupa ultima ciorbita si ca imi lipseste acest ingredient minunat. Am stat pe ganduri un picut si Evrika! s-a aprins beculetul :) mi-am amintit ca am zer in congelator, l-am scos repede si l-am pus langa oala in care fierbea puiul sa se decongeleze. Pe lista cu“lucruri de facut”in urmatoarele zile am adaugat si borsul...Concluzia: faceti bors imediat cum terminati provizia si congelati tot ce nu va trebuie pe moment, nu se stie cand va “salveaza” ciorba :D

Ingrediente

  • 1 pachet de tacamuri (gaturi si spate), cca 1,2 kg,
  • 2 fire de praz,
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat - sic -),
  • 2 morcovi,
  • 3 cartofi,
  • 1 dovlecel,
  • o telina,
  • o sfecla coapta,
  • o legatura leustean (tot congelat),
  • cca 300 ml suc de rosii,
  • 1 l zer,
  • sare.

Mod de preparare

Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem carnea, o lasam sa se racoreasca un pic si o desfacem de pe oase, spre deliciul celor 7 pisici ale mele :). Punem iar supa pe foc, adaugam carnea, cartofii, morcovul, telina si prazul si cand sunt fierte legumele pe jumatate adaugam dovleceii si ardeii.Cand sunt fierte legumele adaugam si sfecla coapta, asezonam cu sare, lasam sa dea cateva clocote, punem sucul de rosii apoi zerul. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam leusteanul si oprim focul.

Servim cu iaurt cremos sau samantana si ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Postat de Dya

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2016, 00:03
la 29.10.2016, 03:06
Tare buna o fi fost!
la 29.10.2016, 07:07
Buna buna
la 29.10.2016, 07:41
Nu stiam ca zerul si laptele de capra se pot folosi la acrit!Am mai invatat ceva!
la 29.10.2016, 08:11
Se poate folosi si zerul din lapte de vaca, dar eu am avut de capra.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking