Ciorba de pui cu legume

Postat de gatiticuspor in Ciorbe
21 Noi 2012 | 6357 vizualizari
Ciorba de pui cu legume

Sunt un mare fan al ciorbelor de orice fel, ba chiar mult mi-am transformat familia (partea englezeasca) in dependenti de ciorba romaneasca.

Ingrediente

  • 5 aripioare de pui
  • un morcov
  • un pastarnac
  • 2 cartofi
  • o jumatate telina micuta
  • o ceapa
  • 3 rosii oparite si decojite
  • un cub supa de pui
  • bors dupa gust (eu am folosit 2-3 linguri bors magic)
  • 3 galbenusuri
  • 3 rotocoale de fidea
  • leustean
  • sare si piper

Mod de preparare

  Se spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand.

  Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul de supa.

  Lasati sa fiarba pe foc mic si acoperiti oala cu un capac, cand legumele s-au fiert adaugati rosiile tocate marunt.

  La final adaugati borsul si leusteanul. Eu nu gasesc aici bors asa ca a trebuit sa imi aduc la plic din Romania, dar daca gasiti bors proaspat folositi  cam 1 litru (depinde cat de acru este).

  Adaugati fideaua si lasati la foc mic pana ce aceasta s-a fiert.

  Cand ciorbita este gata bateti galbenusurile bine cu o furculita apoi adaugati 1-2 polonice din zeama amestecand continuu. Turnati amestecul in oala peste restul de ciorba si luati de pe foc.

  Eu am servit cu putina smantana si ceapa cu sare ca la bunica. Buna ar fii fost cu un ardei iute dar cineva ii mancase pe toti. :)

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Postat de katty

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este  fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 15:42
ce buna e!
la 21.11.2012, 15:45
la 21.11.2012, 15:46
gustoasa
la 21.11.2012, 16:08
buna
la 21.11.2012, 16:14
Nici la noi nu lipseste ciorba de orice fel

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking