Ingrediente
- 1 os de la pieptul ratei cu carne pe el
- 3 catei usturoi
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 1 ardei rosu
- 1 patrunjel radacina
- 1 cartof
- 1 tija telina verde
- 1 lingurita marar si tarhon uscat
- 200 ml smantana slaba sau iaurt grecesc
- patrunjel verde
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- ptr. Galuste :
- 3 oua+ sare + unt cat o nuca + faina alba cat cuprinde
Mod de preparare
Curatati , spalati si tocati cubulete legumele .
Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat .
Am avut grija sa ramana carne suficienta .
Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata.
Dupa 30 minute cand legumele si carnea sunt patrunse preparati galustele .
Scoateti osul , desprindeti carnea bucatele.
Puneti bucatelele de carne inapoi in ciorba .
Bateti ouale spuma,adugati sare,untul moale + faina alba treptat ,cat cuprinde
Cu ajutorul unei linguri pe care o umeziti la fiecare galusca puneti fasii de aluat in ciorba ce clocoteste la foc domol .
Condimentati cu marar , tarhon si piper , sare doar daca este nevoie .
Diluati smantana cu 200 ml zeama calda din supa si adugati in oala .
Serviti ciorba calda cu patrunjel verde presarat deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|