Ciorba de rata cu smantana si galuste

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
11 Feb 2014 | 7455 vizualizari
Ciorba de rata cu smantana si galuste

O ciorba simplu de preparat dar cu un gust de zile mari . Mi-a placut pentru ca nu era deloc grasa . Razand mi-am zis ,, Hagi Tudose precis nu ar fi fost multumit de ea'' Stelutele erau aproape inexistente :D!!!

Ingrediente

  • 1 os de la pieptul ratei cu carne pe el
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 cartof
  • 1 tija telina verde
  • 1 lingurita marar si tarhon uscat
  • 200 ml smantana slaba sau iaurt grecesc
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • ptr. Galuste :
  • 3 oua+ sare + unt cat o nuca + faina alba cat cuprinde

Mod de preparare

Curatati , spalati si tocati cubulete legumele .

Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat .

Am avut grija sa ramana carne suficienta .

Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata.

Dupa 30 minute cand  legumele si carnea sunt patrunse  preparati galustele .

Scoateti osul  , desprindeti carnea bucatele.

Puneti bucatelele de carne inapoi in ciorba .

Bateti ouale spuma,adugati sare,untul moale + faina alba treptat ,cat cuprinde

Cu ajutorul unei linguri pe care o umeziti la fiecare galusca puneti fasii de aluat in ciorba ce clocoteste la foc domol .

Condimentati cu marar , tarhon si piper , sare doar daca este nevoie .

Diluati smantana cu 200 ml zeama calda din supa si adugati in oala .

Serviti ciorba calda cu patrunjel verde presarat deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi  o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Postat de vasimur

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 15:14
e un fel de supa de rata?
imi place mult acra
la 11.02.2014, 15:20
Da Lia doar acrita cu lamaie . Sincer in limbajul meu curent mostenit de la mamasi bunica exista doar supa si zama . Daca scriu asa nu prea primeste atentie . Asa ca m-am informat ca dac acresc cu lamaie ii pot spune ,, ciorba "
la 11.02.2014, 15:24
la 11.02.2014, 15:26
ce bunatate!
la 11.02.2014, 15:26
Eu aş acri-o cu zeamă de varză ori cu borş, deşi, merge şi cu lămâie.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking