Ciorba de sfecla rosie

Postat de ana77 in Ciorbe
19 Mar 2012 | 8869 vizualizari
Ciorba de sfecla rosie

M-am gandit ca este bine sa ne mai curatam putin sangele ca tot este primavara, iar sfecla este una din cele mai bune la asta! Asa ca am trantit o ciorbica buuuuuna!

Ingrediente

  • 2 buc. sfecla rosie potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 albituri
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 cepe
  • 1/4 telina
  • ulei
  • sare
  • 1 litru zeama de varza sau bors
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 legatura leustean

Mod de preparare

- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa

- dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si sfacla curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari

- dupa ce s-au inmuiat toate bine si adauga sucul de rosii, se mai lasa putin la fiert si se pune borsul sau zeama de varza fierte in prealabil si dupa inca cateva clocote se adauga sarea si leusteanul taiat fin

- se mai lasa cateva clocote se adauga cateva linguri de ulei si se da deoparte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu zeama de varza

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2012, 22:19
ce culoare nebuna are
la 19.03.2012, 22:21
place
la 19.03.2012, 22:29
foarte bine arata
la 19.03.2012, 22:31
Foarte gustoasa!!
la 19.03.2012, 22:56
Trebuie sa fie buna!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking