Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc

Postat de deyutzky in Ciorbe
25 Feb 2014 | 40430 vizualizari
Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc

Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc E prima data cand fac aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi gandit ca va fi atat de buuuuna!:D Este plina de vitamine si se potriveste perfect si pentru perioada postului.

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:

  • 2 bucati sfecla rosie
  • 450-500 ml bros acru
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 7-8 linguri de mix de legume (pastai, mazare, ardei etc.)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 cartofi mai mari
  • sare dupa gust
  • fidea
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:

Curatam toate legumele si le spalam bine.

Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.

Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi mici si mixul de legume.

Punem acum telina taiata cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.

Sfecla o dam pe razatoarea mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Sfecla se fierbe separat cu borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le punem in oala peste restul legumelor.

Adaugam acum cartofii taiati cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.

Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde tocat.

Va doresc pofta buna!

Va recomandam sa incercati si reteta de Ciorba ruseasca, este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. Daca va doriti ceva rapid si bun pentru felul principal va propunem reteta de Rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

Pentru desert va propunem reteta de Negresa - irezistibil de gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de baby hering

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de baby hering

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb...

Citeste continuarea

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2014, 19:40
e grozava!
la 25.02.2014, 19:43
Ce culoare frumoasa!
la 25.02.2014, 19:44
la 25.02.2014, 20:00
Ce culoareeee!!
la 25.02.2014, 20:20
faina trebuie incercata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking