Cele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu.
Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce se înmoaie.
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și semințe, se taie cubulețe și se călește peste ceapă și usturoi.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se călesc de asemenea, cu celelalte legume.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când cele două sfecle s-au înmuiat puțin în cuptor, se scot, se curăță de coji, se taie rondele și se pun în oală, la fiert, cu celelalte legume. Se adaugă sucul de roșii.
Cele trei ouă se mixează cu sare și piper, se încorporează treptat cele nouă linguri de gris și când compoziția este omogenă, se fac găluște și se lasă ușor în oala de ciorbă, retrasă puțin de pe foc. După ce s-au făcut toate găluștele, se dă din nou oala la foc mediu.
Când găluștele au fiert, se adaugă zeama de lămâie, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după gust, se presară pătrunjel tocat și se oprește focul. Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute, ciorba poate fi servită.