Ciorba taraneasca de spanac

Postat de RODIMUR in Ciorbe
9 Mai 2019 | 14043 vizualizari
Ciorba taraneasca de spanac

De când prepar des spanac, mi-am tot dorit să fac și reteta de Ciorba taraneasca de spanac cu acest ingredient simplu, dar delicios, iar acum această dorință s-a împlinit. Rezultatul este pe măsura așteptărilor: o reteta de ciorbiță foarte gustoasă, ușoară și bună, de primăvară. Inițial, am vrut să o fac dreasă cu smântână de la bun început, dar cum urma o zi de post și apoi încă una, până la sfârșitul săptămânii, mi-am zis, gustând-o, că parcă merită să rămână așa cum este, iar cine dorește, poate adăuga smântână, după preferință. Ei bine, nimeni nu și-a dorit să adauge smântână in Ciorba taraneasca de spanac, pentru că așa, simplă, este cu adevărat foarte bună și nu-i lipsește nimic... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

Ingrediente Ciorba taraneasca de spanac

  • 500 grame de spanac proaspăt
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz, medii
  • 2 cepe mici, galbene
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare Ciorba taraneasca de spanac

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.

Se alege spanacul, se rup rădăcinile și codițele, se spală foarte bine, în 4-5 ape, după care se lasă la scurs și apoi se taie grosier.

Se curăță ceapa galbenă și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, la foc mic și în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă peste ceapă și usturoi, ca să se prepare înăbușit, la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie cu celelalte legume, la călit. Se ține  tigaia la foc mic, ca să scadă lichidul lăsat de roșii.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (pătrunjelul și leușteanul), iar ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după două-trei clocote se adaugă și legumele călite.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două clocote, după care se adaugă spanacul tăiat grosier.

După încă două clocote se adaugă in ciorba taraneasca de spanac ceapa verde tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper și după 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă verdețurile tocate, se pune capacul și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită. Se poate asocia un ardei iute, proaspăt sau murat în oțet.

Alta ciorba sanatoasa gasesti aici - Ciorba de loboda cu taitei de casa si aici Ciorba de urzici cu rosii

Pentru felul principal poti alege Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole teci

Postat de licurici_lra

Ciorba de fasole teci

Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...

Citeste continuarea

Bors din carne de miel

Postat de panacris

Bors din carne de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 10:50
Plina de vitamine
la 09.05.2019, 10:54
Daaaa, Mihaela! Și atât de bună...!
la 09.05.2019, 11:25
la 09.05.2019, 13:15
Tare bune sunt ciorbele astea de verdeturi, primavara!
la 09.05.2019, 13:52
Așa este, Merișor...! Nouă ne plac foarte mult și nu se termină o ciorbă/supă de mâncat, că mă pregătesc să fac alta...! Mulțumesc pentru atenție!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking