Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

Postat de carla27carla in Ciorbe
13 Mai 2010 | 5695 vizualizari
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

Ingrediente

  • spanac cam 1 kg
  • macris vreo 2 maini
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina alba
  • boia dulce
  • ulei
  • slaninuta afumata
  • vegeta,piper
  • smantana 200 ml
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .

Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul si se adauga boiaua de ardei.Cand slaninuta e fiarta se adauga zeama calda peste rantasel sa nu faca cocoloase si se adauga in oala.

Se lasa sa dea un clocot si se adauga spanacul si macrisul si se lasa sa fiarba.Se separa 2 oua si albusul se pune in oala,iar galbenusurile se freaca cu smantana,se pune din ciorba calda.Se adauga vegeta si piper si se adauga smantana cu galbenusurile se mai da un clocot si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Postat de gicuta69

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 14:31
pt fete cate o portie la fiecare,te rog
la 13.05.2010, 14:31
dau dau ca si ele mi au dat
la 13.05.2010, 14:36
la 13.05.2010, 15:55
e sanatos si bun.
la 13.05.2010, 15:58
ms gaby

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking