Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

Postat de carla27carla in Ciorbe
13 Mai 2010 | 5710 vizualizari
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

Ingrediente

  • spanac cam 1 kg
  • macris vreo 2 maini
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina alba
  • boia dulce
  • ulei
  • slaninuta afumata
  • vegeta,piper
  • smantana 200 ml
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .

Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul si se adauga boiaua de ardei.Cand slaninuta e fiarta se adauga zeama calda peste rantasel sa nu faca cocoloase si se adauga in oala.

Se lasa sa dea un clocot si se adauga spanacul si macrisul si se lasa sa fiarba.Se separa 2 oua si albusul se pune in oala,iar galbenusurile se freaca cu smantana,se pune din ciorba calda.Se adauga vegeta si piper si se adauga smantana cu galbenusurile se mai da un clocot si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 14:31
pt fete cate o portie la fiecare,te rog
la 13.05.2010, 14:31
dau dau ca si ele mi au dat
la 13.05.2010, 14:36
la 13.05.2010, 15:55
e sanatos si bun.
la 13.05.2010, 15:58
ms gaby

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking