Ingrediente
- 400 g carne de vita
- un os de vita
- o ceapa
- un morcov mare
- o capatana telina
- un pastarnac
- un ardei gras
- o cutie cu rosii in bulion
- sare
- 1 litru de bors
- leustean verde
- smantana
Mod de preparare
Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita.
Legumele le-am tocat la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna. Cand carnea si legumele s-au fiert, indepartam osul de vita si adaugam in ciorba de vacuta 1 litru de bors, fierbinte.
Lasam ciorba de vacuta sa mai dea 2-3 clocote , potrivim de sare si oprim focul.
Ciorba de vacuta se serveste cu smantana proaspata si cu mult leustean deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|