Ingrediente
- piept de vita 700-800 gr sau rasol de vita ( eu am avut o bucata de ceafa de vita si un os )
- 1/2 kg morcov
- 3 buc pastarnac
- 1 buc patrunjel radacina
- 1 radacina telina
- 2 buc ardei gras
- 150 gr fasole verde
- 2 cepe
- 4 rosii
- 1 kg bors ( acruuu)
- 1 capatana floare marar
- 3 legaturi leustean
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura tarhon ( optional )
- 1 ou, smantana ( optional , la servire)
Mod de preparare
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2 linguri de ulei, apoi se adauga supa ( zeama de la carnea fiarta ).
Se lasa doar 10 minute la fiert.
Apoi se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul gras taiat fasii , legatura de patrunjel, doua legaturi de leustean, si rosiile curatate de coaja si taiate in felii de 2 cm grosime. Adaugam in ciorba de vacuta si tarhonul curatat de pe ramurele si tocat.
Taiem carnea bucatele, fierbem borsul separat, si le punem peste zarzavat.
Potrivim de sare si mai lasam ciorba de vacuta 10 minute sa fiarba. Stingem focul si adaugam leusteanul pastrat pentru final.
Pentru cine doreste, se poate drege cu un ou batut.
Servim ciorba de vacuta cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|