Ingrediente
- 1 bucata carne de vaca cu os~ 700 gr
- 1 ceapa mare -tocata
- 3 morvovii potriviti-taiati rondele
- 1 pastarnac-taiat rondele
- o bucata de radacina telina-taiata cubulete
- 2 fire de telina -taiate bucatele
- 1l egatura mai mica patrunjel verde-tocat
- 1 sfecla rosie -mijlocie taiata cubulete
- 1 sfert varza rosie taiata marunt
- 3 cartofi galbeni -taiat cubulete
- o mana de vasole verde pastai -rupta in bucati mici
- 1 ardei rosu- taiat cubulete
- 200 ml suc de rosii-Heinz
- sare-dupa gust
- smantana
Mod de preparare
Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.
Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.
Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.
Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.
va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|