Ciorba de vacuta cu legume asortate

Postat de monusha in Supe/Ciorbe
18 Oct 2015 | 3272 vizualizari
Ciorba de vacuta cu legume asortate

A cazut bruma si e frigut afara, asa ca m-am gandit la o ciorba care sa te incalzeasca din interior. Uitandu-ma in frigider am adunat toate legumele si avand o bucata de carne de vacutza cu os , m-am apucat voiniceste de bucatarit. Regret ca nu am facut pozele pe parcurs , dar nu am intentionat sa postez

Ingrediente

  • 1 bucata carne de vaca cu os~ 700 gr
  • 1 ceapa mare -tocata
  • 3 morvovii potriviti-taiati rondele
  • 1 pastarnac-taiat rondele
  • o bucata de radacina telina-taiata cubulete
  • 2 fire de telina -taiate bucatele
  • 1l egatura mai mica patrunjel verde-tocat
  • 1 sfecla rosie -mijlocie taiata cubulete
  • 1 sfert varza rosie taiata marunt
  • 3 cartofi galbeni -taiat cubulete
  • o mana de vasole verde pastai -rupta in bucati mici
  • 1 ardei rosu- taiat cubulete
  • 200 ml suc de rosii-Heinz
  • sare-dupa gust
  • smantana

Mod de preparare

 Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.
 Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.

Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.

Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel  -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.

va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de vacuta cu multe legume 2

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu multe legume 2

Carnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking